Bel verbod op de fiets!

Aflossingsvrije hypotheek: wel of niet aflossen?
23 mei 2019
Veilige Wifi op vakantie? Zo doet u dat!
20 juni 2019

Bel verbod op de fiets!

Girl on a bicycle with phone

Al fietsend een appje versturen of bellen dat u iets later bent? Met uw smartphone in de hand al navigerend op zoek naar uw bestemming? Vanaf 1 juli is het verboden! Vanaf die datum zijn er overigens nog meer belangrijke wijzigingen. Wilt u weten welke?

Een boete van 95 euro (exclusief 9 euro administratiekosten). Dat is de hoogte van de boete als u tijdens het fietsen uw mobiele telefoon in de hand houdt. Het appen, navigeren of het uitzoeken van muziek op de fiets mag dus na 1 juli niet meer. Dit verbod geldt voor alle mobiele elektronische apparaten voor communicatie- en informatieverwerking. Dus ook voor muziekspelers. Staat u stil dan mag u uw telefoon of ander mobiel apparaat gewoon vasthouden en bedienen.

Alle voertuigen
Per 1 juli is het sowieso verboden om tijdens het besturen van alle voertuigen een mobiel elektronisch apparaat vast te houden. De term ‘mobiel elektronisch apparaat’ is ruimer dan de huidige term ‘mobiele telefoon’. Deze omschrijving is al gekozen om alvast rekening te houden met toekomstige ontwikkelingen